0%

درمان کمر درد و راهکارهای فیزیوتراپی کمر

درمان کمر درد

درمان کمر درد و راهکارهای فیزیوتراپی کمر

5/5 - (18 امتیاز)

کمر درد

کمر درد دلیل اصلی عدم حضور در محل کار و مراجعه به پزشک است. این نوع درد می تواند ناراحت کننده و ناتوان کننده باشد و می تواند ناشی از آسیب، فعالیت و برخی شرایط پزشکی باشد. کمردرد به دلایل مختلف می تواند افراد را در هر سنی تحت تأثیر قرار دهد. هرچه افراد پیرتر می شوند، به دلیل عواملی مانند شغل قبلی و بیماری دژنراتیو دیسک، احتمال بروز کمردرد افزایش می یابد. کمردرد ممکن است به ستون فقرات کمری، دیسک های بین مهره ها، رباط های اطراف ستون فقرات، نخاع و اعصاب، عضلات کمر، اندام های داخلی شکم، لگن و پوست اطراف ناحیه کمر مرتبط باشد.

درد در قسمت فوقانی کمر ممکن است به دلیل اختلالات آئورت، تومورهای قفسه سینه و التهاب ستون فقرات باشد.چندین سال است که برای دردهای عضلات کمر، استفاده از روش های نوین درمان کمر درد، مثل فیزیوتراپی کمر ارائه شده است. تاثیرات فیزیوتراپی کمر برای درمان کمر درد، اثبات شده و تضمینی است. به طور کل فیزیوتراپی کمر و درمان کمردرد می تواند بدون نیاز به پرداخت هزینه های بالا، انجام عمل جراحی و دارو، عضلات و اختلالات حرکتی شما را بهبود ببخشد.

انجام فیزیوتراپی کمر عوارض ندارد؛ حتی در برخی موارد از انجام عمل جراحی نیز جلوگیری می کند. با استفاده از فیزیوتراپی کمر به وسیله تمرینات ورزشی، روش های درمانی متوالی و راهکارهای طراحی شده اختصاصی، بازیابی سلامت انسان از ناحیه کمر تضمین می ‌شود.فیزیوتراپیست طراح تمرینات ورزشی به طور حتم، با توجه به تخصصش تمام جوانب حرکات و خطرات ممکن، تجویز دوره فیزیوتراپی کمر را شروع می کند.

فیزیوتراپیست تمام مسائل را مد نظر دارد و به بهبودی بیمار می اندیشد.برخی از دستگاه های فیزیوتراپی از جریان های الکتریکی، مغناطیسی و صوتی استفاده می کنند، که این گونه از دستگاه ها می تواند باعث آسیب شود.زنان باردار، بیمارانی که در بدن خود تومور دارند، بیماران استفاده کننده از باطری در قلب و یا سمعک باید قبل از انجام هر گونه درمانی، فیزیوتراپیست را از وضعیت خود مطلع کنند، تا درمان هایی که عوارضی  ندارد، شامل ماساژ، درمان های دستی و تمرینات حرکتی را برای آن ها در نظر بگیرد.

فیزیوتراپی کمر

راه های جلوگیری از کمردرد

پیشگیری از کمردرد دشوار است، اما نکات زیر ممکن است در کاهش خطر کمک کند:

  • انجام تمرینات مربوط به کمر و کشش به طور منظم
  • انجام ورزش منظم و داشتن فعالیت بدنی مناسب
  • اجتناب از نشستن به مدت طولانی
  • مراقبت از عضلات کمر به هنگام بلند کردن اشیا
  • آموزش نحوه صحیح نشستن
  • استفاده از تشک مناسب به هنگام خواب
  • کاهش وزن از طریق ترکیبی از یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم

نشانه ها و علل کمر درد

دردهایی که کمر را درگیر می کند همیشه عذاب آور و غیر قابل تحمل بوده اند. کمر درد قدرت انجام کوچکترین حرکت ها را از ما می گیرد. شایع ترین نشانه های این دردها شامل موارد زیر است:

  • درد عضلات در ناحیه کمر و ستون فقرات
  • تیر کشیدن کمر و ستون فقرات
  • دردی که پا ها را در گیر می کند.
  • دردی که با خم شدن، بلند کردن، ایستادن یا راه رفتن بدتر می شود.
  • دردی که با استراحت و عدم تحرک، بهتر می شود.

 

کمردرد همیشه با علتی همراه است که با بررسی توسط فیزیوتراپیست، می توان به علل آن پی برد. گاهی علت درد کمر، وجود مشکلاتی در اسکلت، عضلات و عدم هماهنگی این دو مورد برای انجام فعالیت روزانه است که حتی خود بیمار هم از آن اطلاع ندارد. در زیر به علل کمردرد اشاره می کنیم:

  • کشیدگی عضلات: حمل و بلند کردن اجسام سنگین و فشار به عضلات کمر منجر به آسیب رسانی به ستون فقرات و کمردرد می شود.
  • اضافه وزن: هر ساختار بدنی مناسب تحمل وزنی نرمال است. دارا بودن وزنی خارج استاندارد بدنی منجر به فشار آوردن به کمر و کمردرد می شود. اضافه وزن در دراز مدت منجر به آسیب های غیر قابل جبرانی می شود.
  • نداشتن فعالیت بدنی: ضعیف یا غیر فعال بودن عضلات کمر و شکم نیز باعث درد کمر می شود.
  • آرتروز: حالتی است که در آن ستون فقرات منجر به محدود شدن فضای اطراف نخاع می شود. این حالت روی قسمت پایینی کمر تاثیر دارد. در این وضعیت اگر رباط پشت نخاع ضخیم شود، فضای نخاع کوچک می شود و تنگی نخاع را به دنبال دارد.
  • بی نظمی اسکلتی: به علت شرایط زندگی یا مسائل وراثتی ممکن است حالتی برای شما پیش بیاید که ستون فقرات شما به سمتی خمیده شود که با درد کمر نیز همراه است.
  • مسائل مربوط به دیسک: دیسک به صورت بالشتکی میان مهره های کمر وجود دارد که آسیب به آن باعث فشار آمدن به عصب و کمردرد می شود.
  • راستای نامناسب بدن: معمولا طرز نادرست نشستن و برخاستن در حین مطالعه و کار، در نهایت باعث آسیب رسانی و اختلال در عملکرد عضلات و گرفتگی و اسپاسم می شود.
  • پوکی استخوان: به علت کمبود کلسیم، استخوان شکننده و پوک می شود. در این حالت ستون فقرات شما ممکن است در اثر شکننده بودن دچار آسیب شوند و منجر به کمر درد شود.

به طور کلی شرایط سنی، روحی و زندگی نیز می تواند یکی از عوامل کمردرد باشد. برای فهمیدن این موارد ناحیه کمر و ستون فقرات فرد، باید توسط فیزیوتراپیست حرفه ای در کلینیک فیزیوتراپی آرنیکا مورد ارزیابی و بررسی های دقیق قرار بگیرد.

درمان های فیزیوتراپی کمر

از جمله روش های درمان کمردرد در فیزیوتراپی کمر، تمرین درمانی، استفاده از مدالیته های درمانی و ترکشن است. کلینیک فیزیوتراپی آرنیکا با آموزش رعایت عادات حرکتی صحیح، روش های تسکین درد و انجام تمرینات ویژه در خانه به درمان کمردرد شما کمک خواهد کرد. درمان های فیزیوتراپی کمر معمولا به دو روش انجام می شود.

  • درمان غیر فعال: درمان کمر درد به صورت غیر فعال توسط فیزیوتراپیست به صورت درمان های دستی شامل نرمش و ماساژ در کلینیک فیزیوتراپی آرنیکا انجام می شود، در مرحله بعدی به کمک دستگاه ها که باعث ریلکس شدن عضلات و کاهش درد می شود، ادامه پیدا می کند.
  • درمان فعال: بعد از درمان کمر درد به صورت غیر فعال، درمان فعال آغاز می شود. این نوع از درمان کمر درد، معمولا شامل تمرینات و حرکاتی هستند که خود فرد برای بهبود انجام می دهد و از تکرار کمر درد جلوگیری می کند.
مطلب پیشنهادی  آسیب رباط صلیبی خلفی یا PCL و درمان آن

درمان فیزیوتراپی دیسک کمر

یکی از بزرگترین مشکلات بیمارانی که به فیزیوتراپی مراجعه می کنند، دیسک کمر است. فیزیوتراپیست برای درمان دیسک کمر و یا درمان فتق دیسک کمر، پس از ارزیابی های اولیه و تشخیص نوع بیرون زدگی دیسک، شروع به درمان می کند. تمرینات ورزشی تخصصی، بیشترین اثر بخشی را برای درمان دیسک کمر دارد. این تمرینات ورزشی شامل دو نوع ورزش تخصصی می شود:

  1. تمریناتی که از دیسک کمر پیشگیری می کند. این تمرینات با در نظر گرفتن سبک زندگی فرد تجویز می شود.
  2. تمریناتی که به درمان دیسک کمر کمک می کند. این تمرینات درمانی فشار وارده به کمر را کاهش می دهد.

کمردرد

فیزیوتراپی کمر با لیزر

فیزیوتراپی کمر با لیزر موجب کاهش درد و همچنین ترمیم بافت های آسیب دیده می شود. حتی بسیاری از آسیب های بین مهره ای دیسک را می توان با استفاده از لیزر درمان کرد. فیزیوتراپی کمر با لیزر درمانی موجب کاهش فشار روی ریشه عصبی و نواحی اطراف دیسک می شود. لیزر باعث تحریک اعصاب محیطی می شود و سرعت هدایت اعصاب محیطی را بهبود می بخشد، در نتیجه باعث التیام عارضه هایی از قبیل گزگز، بی حسی، اسپاسم یا گرفتگی عضلات ناحیه کمر و درد کمر به صورت نقاط ماشه ای می شود.

فیزیوتراپی کمر در زمان بارداری

کاهش فعالیت بدنی، افزایش وزن، تغییر در فرم ایستادن، استفاده بیشتر از بعضی عضلات و در مقابل استفاده کمتر از دیگر عضلات باعث تغییراتی در ساختار بدن خانم باردار می شود. این تغییرات که در نهایت موجب کمردرد خواهد شد، با تجویز بعضی تمرینات توسط فیزیوتراپیست، حل می شود.

مشکلات و فشار وارده روی کمر و ستون فقرات ممکن است تا جایی ادامه پیدا کند که فرد را بعد زایمان نیز درگیر کند. تمرینات ورزشی مخصوص برای درد کمر و ستون فقرات علاوه بر اینکه ضرری ندارد، اختلالات به وجود آمده در راستای بدن خانم باردار را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد.

فیزیوتراپی کمر بعد از جراحی

فیزیوتراپی کمر بعد از جراحی بسیار تاثیر گذار است. فیزیوتراپی بعد از جراحی ستون فقرات برای کاهش عوارض جراحی تایید شده و تضمینی است. تمرینات فیزیوتراپی تجویز شده توسط فیزیوتراپیست به بهبود فرد و ایستایی ستون فقرات در قسمت کمر بسیار کمک کننده است. فیزیوتراپی بعد از جراحی کمر بیشتر شامل تمرینات ساده حرکتی است که فیزیوتراپیست به طور صحیح به بیمار آموزش می دهد. این تمرینات شامل طرز صحیح ایستادن، خم شدن به طریقی که کمترین فشار به ستون فقرات بیاید و تمام اصول حرکتی است.

فیزیوتراپی کمر به وسیله طب سوزنی

در بعضی موارد بیمار از طریق متد کارآمد طب سوزنی، خواستار توانبخشی خود می شود. در بسیاری موارد استفاده از طب سوزنی، باعث گردش خون و خون رسانی به کمر شده است.

فیزیوتراپی کمر به وسیله ماساژ

ماساژ نیز درمانی کارآمد و بسیار شایع در فیزیوتراپی کمر است. ماساژ باعث بهبودی فرد از دردهای ستون فقرات و کمردرد می شود.

کلینیک فیزیوتراپی آرنیکا، ارائه دهنده خدمات فیزیوتراپی کمر در اهواز

با وجود بسیار حساس بودن مسائل مربوط به فیزیوتراپی کمر، اگر خواستار استفاده از روش های نوین درمان کمر درد هستید، باید به مرکزی با مهارت بالا مراجعه کنید. کلینیک فیزیوتراپی آرنیکا در اهواز آماده خدمت رسانی برای تمام موارد مربوط به فیزیوتراپی از جمله موارد مربوط به کمر درد و دیسک کمر است. این مرکز علاوه بر ارائه خدمات فیزیوتراپی کمر، ارائه دهنده خدمات درمان بیماری لنف ادم، فیزیوتراپی آسیب های ارتوپدی و … در اهواز می باشد.

درد کمر

سوالات متداول

1.آیا کمردرد از علائم بارداری است؟

علائم کمردرد ممکن است در هر زمان از بارداری شروع شود. علائم ممکن است به صورت درد مبهم یا درد شدید و سوزشی در ناحیه کمر، درد یک طرفه در ناحیه راست یا چپ قسمت تحتانی و یا میانی کمر احساس شود.

2.آیا کمردرد نشانه عفونت است؟

اگر کمردرد همراه با تب و یک ناحیه حساس و گرم در ستون فقرات باشد، می تواند نشانه عفونت ستون فقرات باشد. سایر عفونت هایی که ممکن است باعث کمردرد شود شامل بیماری التهابی لگن، مثانه و یا عفونت های کلیه باشد.

3.آیا کمردرد نشانه کرونا است؟

کمردرد به عنوان یکی از علائم احتمالی کرونا، در حال ظهور است ولی فرد به این دلیل که فقط کمردرد دارد، نمی تواند اطمینان داشته باشد که دچار کووید-19 است. به علاوه کمردرد به دلیل ابتلا به کرونا، در اواخر بیماری ایجاد می شود.

4.برای فیزیوتراپی کمر چه باید کرد؟

برای درمان کمر درد و فیزیوتراپی کمر ابتدا فعالیت های بدنی عادی را برای چند روز متوقف کرده و کمپرس یخ را به فواصل کوتاه روی کمرتان بگذارید. کمپرس یخ و حوله گرم را جایگزین کرده تا ماهیچه ها شل شوند. برای تسکین درد نیز می توان از داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن و استامینوفن استفاده کرد.

5.برای درمان کمردرد به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

متخصص جراحی، فیزیوتراپیست، متخصص ارتوپدی یا یک متخصص بهداشت

6.علت بروز کمردرد می گیریم؟

بلند کردن بار سنگین و یا یک حرکت ناصحیح به صورت ناگهانی می تواند عضلات کمر و رباط های ستون فقرات را تحت فشار قرار دهد. فشار مداوم به پشت می تواند باعث اسپاسم عضلانی و برآمدگی دیسک یا پاره شدن آن شود.

7.درد دیسک کمر چگونه است؟

درد دیسک کمر با موارد زیر همراه است:

کمردرد متناوب و مداوم که با هر حرکت، سرفه، عطسه یا ایستادن به مدت طولانی بدتر شود.

اسپاسم عضلات پشت

سیاتیک، دردی که از ناحیه کمر یا باسن شروع می شود و به سمت پایین ساق پا می رود.

ضعف عضلانی و بی حسی در پاها

کاهش رفلکس ها در زانو یا مچ پا

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *